ریدینگ آیلتس چیست؟ | مرکز تخصصی آیلتس آپادانا | IELTS Reading |
ریدینگ آیلتس چیست؟
ریدینگ بخش دوم آزمون آیلتس بوده و ۶۰ دقیقه طول می کشد.این بخش شامل سه متن می باشد که از آسان به سخت درجه بندی می شوند و شما می بایست به ۴۰ سوال پاسخ دهید. با وجود اینکه می توانید روی برگه سوال، یادداشت بنویسید و علامت گذاری کنید، می بایست پاسخ های خود را در پاسخنامه وارد کنید و زمان اضافه ای بابت این کار به شما داده نخواهد شد.
سوالات ریدینگ آکادمیک و جنرال به یک شکل نمره دهی می شوند اما از آنجایی که آزمون ریدینگ آکادمیک از آزمون جنرال دشوارتر است، در بخش جنرال باید به سوالات بیشتری پاسخ درست بدهید تا نمره مشابه آکادمیک داشته باشید.
این بخش شامل سه متن می باشد که از انواع گوناگونی نظیر نوشته های توصیفی، علمی و یا آنالیزی انتخاب می شوند. در انتخاب آنها دقت شده تا مناسب افرادی باشند که دانش تخصصی ای ندارند اما درعین حال مناسب کسانی هستند که قصد دارند ادامه تحصیل داده و یا در مشاغل تخصصی و حرفه ای مشغول به کار شوند.
این بخش شامل قسمت هایی از کتاب ها، مجلات، روزنامه ها، اعلانات، تبلیغات و کتابچه های راهنمای شرکت ها می باشد. محتوای آنها با مطالبی که روزانه ممکن است در یک محیط انگلیسی زبان با آنها در ارتباط باشید هماهنگ می باشد.
روش های مختلفی برای مواجهه و شروع ریدینگ در آیلتس وجود دارد. یکی از کارآمدترین روش ها که در اینجا به آن می پردازیم این است که ابتدا باید تیتر اولیه و ثانویه متن را به دقت مطالعه کنید تا ایده کلی درباره موضوع و نکاتی که در متن به آنها پرداخته خواهد شد را متوجه شوید.
سپس توصیه می شود تا در کمترین زمان و پیش از رفتن به سراغ سوالات ایده اصلی (main idea) هر پاراگراف را پیدا کرده و یک یادداشت و یا نت ذهنی کوچک درباره ایده اصلی هر پاراگراف داشته باشید. به این منظور می بایست ظرف مدت ۳۰ ثانیه دو جمله ی اول هر پاراگراف خوانده شود.معمولا ایده اصلی هر پاراگراف در این دو جمله مشخص خواهد شد.
در صورتیکه موفق به درک ایده اصلی از این دو جمله نشدید به سراغ جمله آخر پاراگراف بروید و آن را بخوانید.
پس از درک ایده اصلی هر پاراگراف، آنگاه به سراغ سوالات رفته و سپس با رعایت تکنیک های متناسب با هرسوال (که در ادامه متن به آنها خواهیم پرداخت) به پاسخ دادن به سوالات بپردازید.
نکته: تنها در سوالات “matching heading” می بایست قبل از پیدا کردن ایده اصلی پاراگراف ها ،سوال ها خوانده شوند. در آیلتس سوالات “matching heading” همیشه و در همین راستا قبل از متن ریدینگ در اختیار شما قرار داده می شوند.
ریدینگ آیلتس چیست؟
در ریدینگ آیلتس انواع متفاوتی از سوالات وجود دارد که هرکدام مشکلات و استراتژی های خاص خود را دارند. در ادامه با این سوالات آشنا خواهیم شد:
به این سوالات درک مطلب نیز گفته می شود و در تمام کلاس های زبان دنیا بسیار رایج هستند. از آنجایی که اکثر زبان آموزان قبلا با این سوالات برخورد داشته اند، در پاسخ به آنها عملکرد بهتری دارند.
در هر دو نوع ریدینگ جنرال و آکادمیک سوالات چند گزینه ای از شما پرسیده خواهد شد و شما می بایست پاسخ درست را از بین چند گزینه محتمل انتخاب نمایید.
در ریدینگ آیلتس سه نوع سوال چند گزینه ای وجود دارد:
نوع اول مرسوم ترین نوع می باشد.
ممکن است با دو نوع سوال مواجه شوید:
سوالات چند گزینه ای توانایی شمارا در درک ایده اصلی یک متن و نیز اطلاعات خاص و جزئی می سنجد. به منظور پیدا کردن بخشی از متن که سوال از آنجاست می بایست ابتدا ایده اصلی هر پاراگراف را پیدا کنید. پس از این کار به نظر می رسد که دو یا سه گزینه می توانند درست باشند، به همین دلیل می بایست جزئیات پاراگراف مربوطه را با دقت مطالعه کنید تا به جواب دقیق سوال برسید.
-فریب خوردن توسط طراحان سوال: طراحان سوال دوست دارند تا با استفاده از distractor ها شما را فریب دهند. Distractor ها گزینه هایی هستند که شبیه جواب درست اند اما اشتباه هستند. هنگامی که به بخش دربرگیرنده جواب درمتن می روید، به نظر می رسد که دو یا سه گزینه می توانند درست باشند.
یک فریب اصلی این است که تعداد زیادی از کلید واژه های گزینه ها مشابه کلمات متن هستند. اما اینکه گزینه ای کلید واژه های مشترک زیادی با متن دارد به این معنی نیست که جواب درست است. به مفهوم کلی جمله و نکاتی نظیر most, all, always وsome times دقت کنید.
-نخواندن گزینه ها به صورت کامل:
ممکن است بخش اول جمله درست به نظر بیاید اما بخش دوم آن معنی را تغییر دهد. کلماتی نظیر but و however می توانند معنی جمله را به کلی تغییر دهند.
طراحان سوال می دانند شما برای پاسخ دادن به سوالات عجله می کنید و از این موضوع استفاده می کنند تا شما را فریب دهند.
از آنجایی که distractor های زیادی وجود دارند، بعضی از پاسخ های درست به شکل غیر قابل باوری واضح و آشکار هستند. اگر متن را با دقت کافی مطالعه نکنید ممکن است جواب غلط را انتخاب کنید. وقت صرف کنید تا معنی جمله را به خوبی متوجه شوید.
ریدینگ آیلتس چیست؟
این یک استراتژی پیشنهادی است و روش های متفاوت دیگری نیز برای پاسخ به این نوع سوال وجود دارند. روشی را انتخاب کنید که برای شما بهتر است.
در این نوع سوال خلاصه ای از اطلاعات متن به شما داده می شود که جای خالی هایی دارد. از شما خواسته می شود که جای خالی را یا با استفاده از کلماتی که در متن پیدا میکنید کامل کنید و یا یک لیست از کلماتی در اختیارتان گذاشته می شود تا از آنها استفاده کنید. (معمولا در حالت دوم تعداد کلمات لیست از تعداد جای خالی ها بیشتر است)
تمام اطلاعات خلاصه متن در متن اصلی ریدینگ وجود دارد اما از هم معنی ها و یا بازنویسی جملات استفاده می شود، پس انتظار نداشته باشید که همان کلمات و جملات سوال را در متن پیدا کنید.
این نوع سوال توانایی شمارا در موارد زیر می سنجد:
این سوال نیازی به درک جزء به جزء متن ندارد. برخی زمان زیادی را حدر می دهند تا تمام جزئیات متن را متوجه شوند. این کار را نکنید و بیشتر بر روی خلاصه متن تمرکز کنید.
برخی پس از خواندن خلاصه به دنبال کلمات استفاده شده در خلاصه ی متن می گردند. بعید است که طراحان سوال از همان کلمات در متن استفاده کرده باشند.
مشکل دیگر بی توجهی به قوانین گرامری هنگام تکمیل جاهای خالی است.
اگر جمله کامل شده از لحاظ گرامری درست نیست به این معنی است که شما کلمه نادرست را برای جای خالی انتخاب کرده اید.
طراحان سوال سعی می کنند تا با استفاده از کلمه ای از متن در لیست کلمات شما را فریب دهند. این کلمات معمولا غلط هستند زیرا جواب درست هم معنی کلمه ی درون متن است و نه خود آن.
در آیلتس لیستی از جملات به شما داده خواهد شد که کامل نیستند و بخش انتهایی جملات مشخص نیست. لیست دیگری شامل بخش های انتهایی جملات به شما داده خواهد شد. شما می بایست این جملات و نیمه انتهایی آنها را به هم وصل کنید.
این سوال خیلی رایج نیست اما امکان آمدن آن وجود دارد.
قدرت شما در این بخش در درک اینکه چگونه ایده های یک جمله با ایده اصلی متن رابطه دارند سنجیده خواهد شد.
برخی معتقدند که می توانند بدون نگاه کردن به متن و تنها از طریق گرامر و منطق به این سوالات پاسخ دهند. آنها فکرمی کنند این کار زمان آنها را ذخیره می کند. این کار را نکنید. این آزمون سنجش توانایی شما در درک متن است و جواب ها به متن وابسته هستند.
خیلی ها دنبال کلماتی در متن می گردند که دقیقا در جملات سوال استفاده شده است.
طراحان سوال معمولا از هم معنی ها و بازنویسی جملات در متن استفاده می کنند و نه از خود کلمات سوال. به دنبال هم معنی ها و بازنویسی ها بگردید.
ریدینگ آیلتس چیست؟
در این نوع سوال جملاتی شامل جاهای خالی به شما داده خواهد شد و شما می بایست با استفاده از لغات متن جاهای خالی را کامل کنید.
در این سوالات لغات نیز به اندازه درک متن اهمیت دارند زیرا می بایست توجه ویژه ای به هم معنی ها و بازنویسی ها داشته باشید.
همانطور که خودتان حدس می زنید اصلی ترین مشکل این است که به دنبال کلماتی بگردید که در سوال ها استفاده شده اند. شما باید بجای این به دنبال هم معنی ها و بازنویسی ها باشید.
مشکل بعدی عدم توجه کافی به سوال و نوشتن بیش تر از تعداد مجاز کلمات است. همینطور می بایست کلمه مورد نظر را عینا و بدون هیچ تغییری از متن پیدا کنید و در جای خالی بنویسید.
این سوالات از شما می خواهند بفهمید اطلاعات مطرح شده درست، غلط، یا اشاره نشده هستند.
تعدادی جمله به شما داده خواهد شد و شما با توجه به متن باید بگویید که آنها درست یا غلط هستند یا در متن به آنها اشاره ای نشده است.
شاید به گونه ای این نوع سوال سخت ترین سوال ریدینگ آیلتس باشد.
بزرگترین مشکل گزینه “Not given” است. معمولا به دلیل عدم آشنایی با این نوع سوال، افراد زمان زیادی را صرف می کنند تا تصمیم بگیرند سوال ” اشاره نشده” است واین امر آنها را در زمان بندی آزمون دچار مشکل می کند.
افراد همینطور در درک معنی جملات مشکل دارند و در نتیجه نمی توانند تصمیم بگیرند که آیا این جملات درست هستند یا غلط.
مشکل دیگر این است که انتظار داشته باشیم کلید واژه های سوالات عینا در متن ریدینگ به کار رفته باشند. اغلب از هم معنی ها در متن استفاده می شوند.
در نهایت از آنجایی که برخی در درک درست معنی Not given/ false/ true مشکل دارند، نمی توانند درست به سوالات پاسخ بدهند.
“درست” یعنی معنی یکسان است. اگر معنی فقط “شبیه” جمله باشد آنگاه جمله “غلط” است. یادتان باشد نمی توان گفت تقریبا “درست”. یا کاملا درست است و یا غلط است.
توجه داشته باشید که اگر جوابی Not given است این بدین معنی نیست که کلمات این جمله با کلمات متن هم خوانی ندارند. این اشتباه است که فکر کنیم اگر کلمات جمله در متن آمده اند پس جمله یا غلط است یا درست. در Not given ها اطلاعات متن برای اینکه کل جمله را حمایت کند کافی نیست.
برای مثال دو جمله زیر از لحاظ معنی با هم تفاوت دارند:
“.Coca cola has always made its drinks in the U.S.A”
“.Coca cola has mainly made its drinks in the U.S.A”
“.The man claimed he was a British citizen”
“.The man is a British citize.”
ریدینگ آیلتس چیست؟
در آیلتس از شما خواسته می شود برای بخش های متن (پاراگراف ها) تیتر انتخاب کنید. در این نوع سوال ها توانایی شما در درک ایده اصلی پاراگراف ها سنجیده می شود.
تیترها جملات کوتاهی هستند که اطلاعات پاراگراف ها را خلاصه می کنند و شما می بایست بهترین تیتر را برای هر پاراگراف انتخاب کنید.
بین ۵ تا ۷ تیتر به شما داده می شود.تعداد تیترها همیشه از تعداد پاراگراف ها بیشتر است.
در آیلتس ممکن است از شما خواسته شود اطلاعات یک تصویر یا دیاگرام را کامل کنید.
مشکل اصلی این است که افردا بیش از حد روی دیاگرام متمرکز می شوند و سعی می کنند تمام جزئیات آن را متوجه شوند. اگر دیاگرام ناآشنا باشد ممکن است باعث ترس شما بشود. شما باید سعی کنید تا نکات کلی دیاگرام را متوجه شوید اما رابطه بین متن و دیاگرام از اهمیت بیشتری برخوردار است.
مشکل دیگر عدم توانایی در یافتن پاراگرافی است که اطلاعات آمده در دیاگرام را شامل می شود.
برخی در این بخش به دلیل دیکته اشتباه کلمات یا رعایت نکردن محدودیت تعداد واژگان نمره از دست می دهند.
ریدینگ آیلتس چیست؟
در این نوع سوال از شما خواسته می شود تا اسم یک شخص ، معمولا یک کارشناس، محقق و یا یک دانشمند را به یک جمله وصل کنید.
لیستی از اسامی و یک لیست از جملات به شما داده می شود. شما می بایست متن را خوانده و نام ها را با جملات به هم وصل کنید. متن به شما می گوید که هر فرد چه چیزی گفته یا چه کاری انجام داده است (معمولا نتایج تحقیقات گفته می شود) و این به شما کمک می کند تا جواب درست را پیدا کنید.
برخی اسامی یک بار در متن می آیند و برخی اسامی چندبار. منطقا انتخاب اسامی ای که چند بار در متن آمده اند مشکل تر است زیرا شما می بایست بخش های مختلفی از متن را بخوانید.
برخی از سوالات بسیار مشکل هستند و هدف آنها ایجاد تمایز بین نمره ۸ و ۹ است. از آنجایی که خیلی ها نمی توانند نمره ۹ بگیرند، پس تمرکز زیاد و اتلاف وقت در سوال های بسیار مشکل اشتباه است.یک اشتباه این است که برای پیدا کردن اسامی کل متن را بخوانید. بجای این کار متن را اسکن (scan) کنید.
هنگامی که اسم مورد نظر را در متن پیدا کردید، آن قسمت متن را به دقت مطالعه کنید.
در این نوع سوال می بایست اطلاعات داده شده را به پاراگراف ها وصل کنید.
این اطلاعات می توانند دلیل، توصیف، خلاصه، معنی ، حقایق و یا توضیحات باشند. جواب معمولا به یک جمله کامل وابسته است و نه به یک کلمه.
ابتدا باید متن راskim کرده و با سرعت بخوانید، تا ایده اصلی هر پاراگراف را متوجه شوید.
همینطور لازم است تا برای پیدا کردن کلمات خاص متن را اسکن کنید. حواستان باشد که در این مواقع باید دنبال هم معنی ها و یا بازنویسی ها باشید و نه خود کلمه ای که در سوال آمده است.
هنگامی که به جمله ای که فکر می کنید جواب در آن است رسیدید، آن جمله را با دقت کامل مطالعه کنید.
بزرگترین مشکل این است که باید به کل متن نگاه کنید. سوالات ممکن است از هر بخش متن باشد و ترتیب متن را دنبال نمی کنند.
همینطور باید توجه داشته باشید که جواب ها ممکن است به ایده اصلی پاراگراف ها مرتبط نباشد و جواب ممکن است از هر بخش از پاراگراف آمده باشد. پس باید برای یافتن جواب، پاراگراف ها را با دقت بیشتری مطالعه کنید.
نهایتا اینکه همه پاراگراف ها به جواب شما مرتبط نیستند و برخی از پاراگراف ها ممکن است بیش از یک جواب را پوشش دهند.